Overige interieur toepassingen

Uw interieur maakt u helemaal af met natuursteen vensterbanken en dorpels in dezelfde steensoort als uw vloer, wand of aanrechtblad. Bij uw bestelling houden de specialisten van Marne Natuursteen al rekening met de maximale afmetingen welke verwerkt kunnen worden. Daarnaast adviseren zij u bij de materiaalkeuze en het onderhoud van de producten.

Dorpels worden toegepast om verschillende ruimtes of vertrekken te (onder)scheiden. Ze worden aangebracht op de betonvloer tussen de onderste kozijndelen. Daarnaast hebben deze drempels ook een praktisch nut: ze voorkomen het zichtbaar worden van scheurvorming door uitzetting en krimping van de (onder)vloer. Vloertegels worden vastgelijmd op de betonvloer van de woning of bedrijfspand. Doordat deze betonnen ondervloer zich gaandeweg de tijd zal gaan zetten – en door gebruik van vloerverwarming gaat uitzetten en krimpen – komt er druk en kracht op de vloertegels te staan. Om de vloer gecontroleerd te laten uitzetten en krimpen zal de deskundige vloerenlegger dan ook altijd zogenaamde dilatatievoegen toepassen. Deze voegen worden afhankelijk van het vloerenplan  aangebracht. Met name waar 2 ruimtes elkaar grenzen kan door uitzetting en krimping scheurvorming ontstaan, het toepassen van dorpels op deze plaatsen voorkomt het zichtbaar worden ervan.

Wilt u ook de toegang tot de bovenverdieping van uw woning of bedrijfspand in stijl inrichten? Dan is het toepassen van een natuursteen trap of trappenhuis het overwegen waard. Het is een duurzame oplossing en geeft een statige en representatieve uitstraling en kan door de vele toepassingsmogelijkheden perfect aansluiten bij de rest van de inrichting.

Overweegt u de aanschaf van natuursteen voor uw interieur? Neemt u dan contact op met de specialisten van Marne Natuursteen. Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van natuursteen, zijn zij de deskundige bij uitstek.

Scroll naar top