Grafmonument over 1 graf

Marne Natuursteen grafstenen
De vakman aan het werk
Enkel grafmonument

De benaming “enkele grafsteen” of “model over één graf” betreft staande grafmonumenten. Deze hebben een breedte van één graf. De maximaal toegestane afmetingen kunnen per begraafplaats verschillen. Deze grafmonumenten kunnen worden uitgevoerd met of zonder grafbedekking. Dit is afhankelijk van de geldende voorschriften.

Steensoorten voor grafstenen

Tussen de soorten natuursteen bestaan grote verschillen in hardheid, kwaliteit en UV-bestendigheid. Hierdoor is niet iedere steensoort geschikt om toe te passen als grafmonument. Bij materialen die ongeschikt zijn worden de gevolgen van de (weers) invloeden al snel zichtbaar. De glanzende toplaag verdwijnt, geschilderde letters en afbeeldingen vervagen. Ook vuil blijft langer zichtbaar (of trekt zelfs in de natuursteen), de steen verkleurd, etc. Marne Natuursteen kan u deskundig informeren over de geschiktheid van de verschillende steensoorten voor een grafsteen.

Onderhoud van grafstenen

Grafmonumenten moeten, afhankelijk van de toegepaste steensoort, periodiek onderhouden worden. Wanneer het monument is geplaatst vlakbij bomen of struiken kan er na verloop van tijd een groene aanslag op het monument achterblijven. U kunt het grafmonument reinigen en naspoelen met (veel) schoon water. Dit is vaak  voldoende om de groene aanslag te verwijderen. Soms is een reinigingsmiddel nodig om het monument weer schoon te krijgen. Marne Natuursteen kan u vanzelfsprekend adviseren over de te gebruiken reinigingsmiddelen. Na verloop van tijd (afhankelijk van de uitvoering van het grafmonument) kan groter onderhoud noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer de letters in het monument niet meer leesbaar zijn of wanneer de grindsteentjes binnen de omranding niet meer schoon zijn. Marne Natuursteen heeft meer dan 40 jaar ervaring in het professioneel reinigen en herstellen van grafmonumenten. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Garantie op grafsteen

De grafmonumenten van Marne Natuursteen worden geleverd inclusief een garantieperiode van 20 jaar. Gedurende deze periode worden problemen die mogelijk het gevolg zijn van constructiefouten door Marne Natuursteen kosteloos hersteld. (als het monument op funderingspalen is geplaatst, geldt er ook een garantie tegen verzakking). De garantiestelling wordt schriftelijk bevestigd in een garantiebewijs.

Scroll naar top