previous arrow
next arrow
Slider

Grafmonument over 1 graf

Enkel grafmonument
De benaming "enkele grafsteen" of "model over één graf" betreft staande grafmonumenten met een maximale breedte van één graf. De maximaal toegestane afmetingen kunnen per begraafplaats verschillen. Deze monumenten kunnen (afhankelijk van de geldende voorschriften) worden uitgevoerd met of zonder grafbedekking.

Steensoorten voor grafstenen
Tussen de soorten natuursteen bestaan grote verschillen in hardheid, kwaliteit en UV-bestendigheid. Hierdoor is niet iedere steensoort geschikt om toe te passen als grafmonument. Bij materialen die ongeschikt zijn worden de gevolgen van de (weers) invloeden al snel zichtbaar: de glanzende toplaag verdwijnt, geschilderde letters en afbeeldingen vervagen, vuil blijft langer zichtbaar (of trekt zelfs in de natuursteen), de steen verkleurd, etc. Marne Natuursteen kan u deskundig informeren over de geschiktheid van de verschillende steensoorten.

Onderhoud van grafstenen
Grafmonumenten behoeven, afhankelijk van de toegepaste steensoort, periodiek onderhouden te worden. Wanneer het monument is geplaatst nabij bomen of struiken kan er na verloop van tijd een groene aanslag op het monument achterblijven. Vaak is het reinigen en naspoelen met (veel) schoon water voldoende om de groene aanslag te verwijderen. Soms echter is een reinigingsmiddel nodig om het monument weer schoon te krijgen. Marne Natuursteen kan u vanzelfsprekend adviseren over de te gebruiken reinigingsmiddelen. Na verloop van tijd (afhankelijk van de uitvoering van het grafmonument) kan groter onderhoud noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer de letters in het monument niet meer leesbaar zijn of wanneer de grindsteentjes binnen de omranding niet meer schoon zijn. Marne Natuursteen heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het professioneel reinigen en herstellen van grafmonumenten en adviseert u graag over de mogelijkheden.

Garantie op grafsteen
De grafmonumenten van Marne Natuursteen worden geleverd inclusief een garantieperiode van 20 jaar. Gedurende deze periode worden problemen welke het gevolg zijn van constructiefouten door Marne Natuursteen kosteloos hersteld. (Indien het monument op funderingspalen is geplaatst, geldt er ook een garantie tegen verzakking). De garantiestelling wordt schriftelijk bevestigd in de vorm van een garantiebewijs.